Redneck Boogie (2005)

Trackliste:

01 Sir Cash
02 What’s Anothert Year
03 Honky Tonk Blues
04 Shine On Ruby Mountain
05 The Gambler
06 He’ll Have To Go
07 Don’t Rock The Jukebox
08 Another Good Reason
09 I Can Help
10 Rocky Top
11 Gentle On My Mind
12 Diesel Smoke Dangerous Curves
13 Hey! Baby

Ole kom med idéen til arrangementet af Stevie Wonders ‘Sir Duke’, og det er også hans akustiske finger pickin’ der er fundamentet på vores indspilning. Original teksten indeholder en del hentydninger til jazzmusikkens store mestre, men vi syntes at det var mere passende at hylde en håndfuld C&W ikoner – i særdeleshed Johnny Cash, der netop var afgået ved døden, da vi startede indspilningerne. Derfor kom sangen i vores satiriske version til at hedde ‘Sir Cash’.

Grand Prix-baskeren ‘What’s Another Year’ var en fast del af vores live repertoire, da vi startede bandet, fordi vi syntes, den indeholdt klassiske countrydyder som ro, regelmæssighed og drivende sentimentalitet. Lars DK synger alle stemmerne i det Shubiduainspirerede kor, så der ikke er et øje tørt. Niels spiller stilsikker barytonguitar.

At begynde ved begyndelsen kan være en god måde at komme fra start, og derfor indleder vi CD’en med et Hank Williams-nummer. Hank Williams var stjerne som 25 årig og døde inden han blev 30 år. På fire år fra 1948-52 skabte han grundstenene, ikke kun for moderne countrymusik men for al vestlig populærmusik. ‘Honky Tonk Blues’ lyder som en straight countryblues, fordi hans melodiføring falder så naturligt i de unaturlige 17 takter (inkl. to halve) rundgangen varer.

Ingen vi kender har nogensinde før hørt First Edition nummeret ‘Shine On Ruby Mountain’, så vi synes, det er noget af et scoop at kunne præsentere et hemmeligt klassenummer på vores CD. Ivan Pedersen og Jørgen Thorup var som to kåde vårføl, da de indsang deres korstemmer, og hvem af dem der vinder i energisk entusiasme, lader vi dig om at vurdere. Dog vil vi påpege, at Jørgens tone på ‘ordet’mountain’ i første linje af sidste omkvæd muligvis er den højeste opnået i fuldregister af en dansk sanger.

‘The Gambler’ er et af de få countrynumre, der er kendt af alle danskere, og at forsøge at overgå Kenny Rogers fantastiske indspilning fra 1978 synes som en umulig opgave. Derfor valgte vi et helt andet beat og starter, med hvad man i dag kalder “spoken words”. Runes geräuch fuldender illusionen.

Få countrysangere har ikke sunget ‘He’ll Have To Go’ – udover originalen af Jim Reeves, har vi folks erindringer om versioner med supercroonere som Nat King Cole,Elvis og Tom Jones at slås med. Vi giver den i valsetakt med Lars DKs jazzharmoniseringer og hans og Leas superlækre old scool kor.

Tre sange er yngre end 15 år; Alan Jacksons ‘Another Good Reason’ og ‘Don’t Rock The Jukebox’ samt Brad Paisleys ‘Me Neither’, og strengt taget er vores versionerikke synderlig anderledes end originalerne, vi har bare sparket en lidt urolig energi ind i vores fortolkninger der synes at klæde især de ældste af de tre.

Billy Swans charmerende ‘I Can Help’ stammer fra vores oprindelige live repertoire. Væk er originalens karakteristiske Farfisaorgel og ind er kommet Mons’ og Runes trademark: basic country shuffle.

I vores søgen efter en passende undskyldning for, at Niels rigtig kunne blære sig, faldt vi over ‘Rocky Top’, der har været en bluegrass favorit i årtier. Denne hyldestsang til det landlige liv får én på frakken af Niels’ højspændte guitarfingre.

Man skal være en kold satan for ikke at elske John Hartfords ‘Gentle On My Mind’. Glen Campbell, Dean Martin og John Mogensen har for længst udødeliggjort dette lille mesterværk, og den klub melder vi os gerne ind i. Det er ren kærlighed. Torsten spiller lidt mandolin, hvis nogen ikke skulle have fattet budskabet.

I ‘Diesel Smoke Dangerous Curves’ skærer Niels’ baryton guitarriff sig igennem en mur af rumklang. Og med patostungt kor kører et truckerdrama frem på dit indre lærred.

Vi slutter med at gøre alle musikelskere en tjeneste – at stjæle ‘Hey! Baby’ tilbage fra en forfærdelig østrigsk DJ, hvis version bagstive skiturister har slæbt med hjem gennem Nordeuropa og plantet i krybdyrshjernen hos sagesløse danskere. Vores favoritindspilning med Jerry Lee Lewis er inspirationen for vores version.